10 درمان خانگی مفید برای درد معده | تغذیه سالم

10 درمان خونگی به درد بخور واسه درد معده

آکا ایران-غذا خوردن وقتی بهترین نعمت می شه که همه اعضای بدن خوب کار کنن و بعد از اون درد، تهوع و سوزش فرد رو به مشکل نیندازند. اگه شمام جزو کسائی هستین که عاشق غذا خوردنین اما به دلیل دردهای معده با ترس قاشق بر می دارین ، حتما این مطلب رو بخونین. دکتر سعید صانعی مشاوره گیاه درمانی در این مطلب شما رو با نکات تغذیه ای آشنا می کنه که مثل آبی روی آتیش درد شماس.

غذا خوردن یکی از بهترین نعمتای دنیاییه، اما بعضی وقتا غذا خوردن به کابوسی تبدیل می شه که خیلیا رو به پشیمونی میندازه. معده درد، دردهای معدوی، ورم معده، زخم معده و… ازجمله دلایل اصلی این کابوسه.

معده 12مزاج داره، اما دو مورد از اونا جزء اصلی ترین مزاجای معده هستن؛ مزاج سرد و تر و مزاج خشک و گرم. وقتی مزاج سرد و تر باشه فرد دچار مشکلاتی مثل نفخ، ترش کردن معده، نبود هضم و … می شه. با این حال از روی نشونه هایی مثل نفخ، گاز معده، بادگلو، قلنج ( روده یا بعضی از قسمتای بدن)، تنگی نفس و … میشه فهمید که معده دچار مشکلاتی شده که از دسته سرد مزاج هاست.

اما در دسته خشک و گرم میشه به مریضیای معدوی از جمله زخم معده، سوزش معده و مریضیای دیگه اشاره کرد که معمولا این مشکلات با نشونه هایی مثل سوزش معده، دردهای خنجری (به خصوص هنگام شب)، مدفوع مشکی و… همراه هستن. با این حال بهتره بدونین که فرد ممکنه دچار هر دو مشکل در مزاجا شه، مثلا هم معده اش ترش کنه و هم زخم اثنی عشر داشته باشه. با این حال با رعایت بعضی نکات تغذیه ای میشه این مشکل رو تا اندازه ای درمان کرد.

سر وقت غذا بخورین

نکته مهمی که باید رعایت کنین زمان خوردن وعده های غذاییه. صبحونه باید اول صبح خورده شه و واسه خوردن ناهار باید یه ساعت مشخصی رو مورد توجه بذارین. هم اینکه واسه خوردن شام باید اول شب غذا بخورین. خیلی از آدمایی که مشکل معدوی دارن توجه زیادی به زمان خوردن غذا ندارن و بیشتر وعده های غذایی به خصوص شام رو دیروقت می خورن و بدون این دست اون دست کردن بعد از غذا دراز می کشن. درصورتی که پیشنهاد می شه از این کار دوری کنن و بعد از غذا حتی کمی راه برن و فعالیت دارا باشن تا غذا راحت تر هضم شه.

صبحونه سنگک و مربا بخورین

کسائی که از مشکلات معده به خصوص ورم معده رنج می برن بهتره در وعده صبحونه از نون سنگک استفاده کنن و به همراه اون، مربای هویج یا به یا شقاقل بخورند. اما اینم بگیم که شهد مربا نباید خورده شه و باید گوشت مربا رو بخورند (حتی پیشنهاد می شه با آب ولرم شهد رو از روی گوشت مربا پاک کنین) چراکه شهد مربا اسید معده رو تحریک می کنه. آدمایی که مشکل معدوی دارن باید از نوشیدن چای تا جایی که شدنیه دوری کنن.

درمورد وعده های غذایی دیگه باید گفت واسه تقویت معده پیشنهاد می شه مرغ یا ماهیچه رو به طور کامل بپزن و آب پخته شده رو از گوشت جدا کنن. بعد برنج رو به همراه آب گوشت کته کرده و در وعده های غذایی به خصوص ناهار بخورن. هم اینکه پوره سیب زمینی به همراه گلپر می تونه یه غذای خوب واسه این دسته از افراد باشه. غذای دیگری که پیشنهاد می شه کباب گوشت گوسفندی بدون چربیه. به این صورت که گوشت گوسفندی چرخ کرده رو به مدت یه یا دو روز در یخچال نگه دارین؛ بعد از مدت تعیین شده گوشت رو بدون هیچ مواد دیگری (پیاز، سیر و…) به صورت کبابی بپزید و به همراه سماق بخورین.

به هضم غذا کمک کنین!

زنجبیل پرورده یکی دیگه از خوراکی هاییه که به درمان زخم معده کمک می کنه. حتی می تونین از مربای زنجبیل استفاده کنین، البته به شرط اینکه مربا با عسل درست شه. واسه جفت و جور مربای زنجبیل پیشنهاد می شه زنجبیل رو به صورت خلالی تو یه ظرف غیرفلزی بذارین و بعد به اون آب و یه قاشق چای خوری آهک اضافه کنین. بعد از دو ساعت آب اضافه رو خالی کنین. بعد دوباره پنج بار آب روی زنجبیل بریزین و خالی کنین.

البته اینم بگیم که فقط در نوبت اول یه قاشق چای خوری آهک اضافه می شه و در نوبتای دیگه احتیاجی هم اینکه کردن آهک زنده نیس. آهک باعث می شه که تندی زنجبیل تا اندازه ای از بین بره. بعد از این مراحل سه برابر زنجبیل، عسل اضافه کنین و حدود 4 الی 5ساعت بذارین این مواد خوب باهم پخته شن. زنجبیل پرورده در عسل واسه کسائی که ضعف معده دارن یا غذای شون خیلی راحت هضم نمی شه می تونه بسیار به درد بخور باشه. پیشنهاد می شه این مربا به مقدار یه قاشق مرباخوری بعد از غذا خورده شه.

واسه اینکه شیره معده به درستی و خوب ترشح شه، آدما به خصوص کسائی که معده درد دارن، نمک رو با پودر آویشن مخلوط کنن و به اندازه نوک قاشق چای خوری قبل از خوردن غذا بخورن.

در طب سنتی پیشنهاد می شه آدمایی که زخم معده یا ورم معده دارن بعد از خوردن غذا 5دقیقه راه برن و بعد موم لایی شیرین بیان رو به مقدار یه قاشق چای خوری خالی بخورند و بعد دوباره راه برن. حتی می تونن ریشه شیرین بیان رو به طور مساوی با برگ خشک شده بارهنگ آسیب کنن. بعد یه قاشق چای خوری از این مواد رو به همراه یه استکان عرق بومادران بنوشن.

از عفونت معده یا هلیکوباکتری رنج می برید؟

مقداری تخم بارهنگ جفت و جور کنین و اونو بو بدین. تخم بارهنگ رو تو یه ماهی تابه بریزین و روی حرارت بذارین؛ هر وقت موقع گرما دادن بویی از این گیاه خارج شد و رنگ اون تغییر یافت کرد، میشه گفت تخم بو داده شده. البته هیچ ماده ای رو نباید به اون اضافه کنین. بعد از این مرحله تخم بو داده شده رو پودر کنین و در عرق نعناع بریزین (البته پیشنهاد می شه عرق نعناع گرم باشه). به مدت 14روز قبل از خورن غذا یه لیوان از این شربت رو بخورین.

واسه خوش طعم تر کردن اون می تونین عسل یا نبات هم به اون اضافه کنین. این دارو واسه آدمایی که دچار اسهال طولانی شدن هم خوبه. غیر از تخم بارهنگ، برگ بارهنگ حتی واسه کسائی که زخم معده دارن یا دچار گرما معده هستن خیلی خوبه. پیشنهاد می شه این برگ رو بپزن و به همراه ماست شیرین کم چرب بخورن (مثل بورانی اسفناج).

میوه درمانی کنین

سیب رسیده شیرین یه میوه بسیار به درد بخور واسه افرادیه که مشکل معدوی دارن. بعد از وعده غذایی پیشنهاد می شه سیب بخورین. یکی دیگه از میوه هایی که واسه این مشکل خوبه میوه به است. البته پیشنهاد می شه میوه به رو به 4 قسمت تقسیم کنین و روی حرارت بذارین تا به صورت کبابی شه؛ بعد از اینکه غذای تون رو میل کردین یه تیکه از این میوه رو هم بخورین. انار هم جزء میوه های مفیدیه که پیشنهاد می شه کسائی که از این مشکل رنج می برن، بخورن. میوه زالزالک هم واسه آدمایی که مشکل هضم دارن، خیلی خوبه.

با دمنوش دردها رو آرامش بدین

بابونه شیرازی یکی از موثرترین دمنوشای گیاهیه که واسه دردهای عصبی معده می تونه به درد بخور باشه. فقط کافیه 4قاشق مرباخوری بابونه شیرازی رو با یه لیوان آب دم کنین. این دمنوش رو باید صبحا ناشتا بخورین. نیم ساعت بعد از نوشیدن این دمنوش پیشنهاد می شه حتما صبحونه بخورین.

 

دم کردی واسه ریفلاکسیا

کسائی که مشکل ریفلاکس دارن یا معده شون ترش می کنه، می تونن گیاه نعناع فلفلی رو از عطاریا جفت و جور کنن. یه قاشق غذاخوری از این گیاه رو با یه لیوان آب به مدت 10 دقیقه دم کنین. پیشنهاد می شه این دم کرده رو به مقدار نصف لیوان قبل از وعده ناهار و شام بخورین. به جای گیاه نعناع فلفلی میشه از گیاه سوسن عنبر هم استفاده کرد.

خوراکیای ممنوع !

– سرخ کردنیا

غذاهای چرب (مثل ته دیگ، کوکو و کتلتایی که با روغن فراوون پخته می شن)

گوشت قرمز مثل گوشت گاو

– شیرینی خامه ای

قهوه، نوشابه، چای، نسکافه

– شکلات

زیاد به دنبال خوراکیای مایع نباشین

در آخر چند نوع دمنوش پیشنهاد می شه واسه آدمایی که مشکل معدوی دارن قبل یا بعد از غذا بخورند. غیر از چند موردی که ذکر می شه دمنوشای دیگه واسه این دسته از افراد مناسب نیستن. کلا کسائی که از مشکل معدوی رنج می برن باید از خوردن غذاهای آبکی مثل سوپ، آش یا دمنوشا (غیر از چند مورد گفته شده) دوری کنن، چراکه دمنوشای دیگه ممکنه به مشکلات اسیدی شدت ببخشند.

رزیتا اشتری

جمع آوری و تنظیم:گروه سلامت آکا ایران

.

منبع :

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *